Postgraduaat

WEPE is de ethische werkgroep van het Netwerk Verpleegkunde

De uiteindelijke inschrijvingen voor het postgraduaat verlopen via de website van de Erasmus Hogeschool. Klik op deze tekst voor een link naar de inschrijvingspagina!

Een 85-jarige vrouw wil niet gewassen worden door een mannelijke verpleegkundige.

De familie van een geriatrische patiënte neemt contact op met de sociale dienst. Ze zijn zeer bezorgd over de toestand van hun moeder en menen dat zij dringend moet opgenomen worden in een woonzorgcentrum. Omdat de patiënte zich daartegen verzet, willen ze haar wijsmaken dat ze enkele weken met vakantie mag … in dat woonzorgcentrum.

Een diabetespatiënt die gisteren nog moord en brand schreeuwde omdat er geen suiker-vrije confituur in huis was, zit vandaag stiekem de resterende gebakjes op te snoepen.

Een niet-gevaccineerde coronapatiënt neemt een bed in dat je eigenlijk nodig hebt voor een pas geopereerde kankerpatiënt. Bovendien zijn al je collega’s gloeiend kwaad op de vele antivaxers die al maanden stress op de afdeling veroorzaken.

Een bewoner met matige dementie die op de beveiligde afdeling opgenomen is, laat je alle dagen weten dat hij dood wil.   

De familie eist dat je hun vader fixeert in zijn rolstoel, waar de man in kwestie zich met klem tegen verzet ….

Sta jij ook vaak voor moeilijke vragen als je het goede wil doen in de zorg?

Dan is het postgraduaat procesbegeleider ethiek in zorginstellingen wellicht iets voor jou! We hebben ondertussen onze eerste jaargang achter de rug. De tweede jaargang start op 5 oktober 2023 aan de Erasmus Hogeschool Brussel en wordt door WEPE begeleid.